Gemotiveerde collega’s

Zoals iedereen sta ik ook wel eens in de file. En zo gebeurde het dat ik enkele dagen terug stilstond achter een bestelwagentje waar een vacature op was aangebracht: “Wij zoeken gemotiveerde medewerkers”. Een intrigerend gegeven: welke werkgever zou er nu in ’s hemelsnaam op zoek gaan naar niet-gemotiveerde medewerkers? En een gemotiveerde werknemer – wat is dat dan precies?

Het is natuurlijk nog zeer de vraag in welk soort organisatie je als sollicitant terecht komt als ze daar expliciet op zoek zijn naar gemotiveerde medewerkers. Betekent dat misschien dat wie er nu werkt, niet gemotiveerd is en dat de werkgever in kwestie daar verandering in wil brengen?

Van medewerkers wordt veel verwacht. Ze moeten getalenteerd zijn, betrokken, ambitieus, enthousiast, creatief, geëngageerd en dus ook nog: gemotiveerd… Daar staat tegenover dat ik geen enkele vacature zie passeren die laat uitschijnen dat bij de werkgever in kwestie al deze eigenschappen daadwerkelijk tot bloei zullen komen. Telkens ik in de krant of op het web door de vacatures blader, zie ik teksten waarmee recruteerders hun ideale kandidaat op dezelfde manier beschrijven als waren ze op zoek naar een nieuwe dichtingsring voor een warmtepomp die deel uitmaak van een circuit waarmee het water voor de vloerverwarming wordt rondgepompt.

In de praktijk zijn de meeste organisaties en bedrijven op zoek naar iemand die gewoon komt doen wat er moet gebeuren – iemand die voldoet aan een de gevraagde competenties om een functie in te vullen en een job uit te voeren. Daarbij worden motivatie en engagement wel eens verward met welwillendheid, volharding en berusting. Het wordt dus pas echt interessant als een organisatie of een bedrijf er in slaagt om haarfijn te verduidelijken wat precies bedoeld wordt met talent, betrokkenheid, ambitie, enthousiasme, creativiteit, engagement of motivatie. Of beter nog: als al die eigenschappen ook afstralen op alle aspecten van het dagelijkse werk.

We zijn nog niet zover dat we denken in termen van sollicitanten die hun kandidaat-werkgever interviewen om te peilen naar zijn competenties. Maar met een groeiende behoefte aan creatief-, innovatief- en probleemoplossend vermogen, lijkt het me een uitdagende gedachte. Want welke werknemer die gemotiveerd is om te groeien wil er nu werken voor een niet-gemotiveerd bedrijf?